Övriga markiser

 

SA 50 sidomarkis

 

 

Är en smidig markis som ofta används som vindskydd på diverse uteplatser.

Vacker sidomarkis som kompletterar terrassen och gör den ombonad. Dessutom begränsas insynen utifrån av markisen.

 

SA 50 är en markis konstruerad för att ge en utdragbar sidoavskärmning för att skapa insynskydd eller för att göra din uteplats mer ombonad. Markisen lämpar sig väl som fristående eller komplement till en terrassmarkis och fungerar utmärkt på både villor och radhus.

Markisens dimensioner

Maxmått är 4000 x 2100 mm

Minmått är 1000 x 1300 mm

Vid bredd över 2500 mm sätts förstärkande lattor i väven.

Manövrering

Markisen manövreras genom draghandtag som säkras i motstående vägg- eller golvfäste. Väven dras ut ur kassetten där den ligger skyddad när den inte används. Kan kompletteras med en säkerhetssprint.
Fronten är försedd med en lagrat roterande stödhjul.

Montering

SA50 kassett monteras enkelt och mycket snabbt direkt på väggen.
Frontfästet för vägg skruvas direkt i befintlig motsatt vägg eller stolpe, ev. golvstolpe skruvas direkt i golvet.

Profiler

Kassett-, front- och stolpprofiler är tillverkade av strängpressat aluminium.

Färger

Alla aluminiumprofiler samt färgmatchade komponenter pulverlackeras. 
Lagerhållna färger är färg 0001 (Vit RAL 9010), färg 0182 (Silver) och färg 0914 (Svart struktur)
Kan även speciallackas!

Duk

Välj från en bred kollektion med allt från enfärgade till randiga vävar.
Både akryl och screenväv av olika slag fungerar.

 

        Mer information 

 

 

Produktbild Sidomarkis Nordic Light SA50

 

Hestra SidomarkisSidomarkis

 

SidomarkisSidomarkis SA50 Vägginfästning

 

 

Capri Takmarkis

 

capri.jpg

 

Capri är en takmarkis som kan monteras både ovanpå ett befintligt tak eller vilandes på integrerade stödben. Har du ett glastak på ditt uterum kan det vara skönt att montera upp en takmarkis som stoppar både soljus och värme från att stråla in. Capris takmarkis passar då perfekt. Denna modell kan också användas som pergolamarkis, där markisen vilar på de integrerade stödbenen. Capri manövreras alltid med motor och tack vare sin speciella konstruktion kan den monteras helt horisontellt. 

I pergolautförande med ben i framkant kan Capri bli ända upp till 500 cm. bred med ett utfall på 600 cm. Man skapar därmed ett uterum med en fantastisk flexibilitet. När du vill njuta av mer direkt solljus trycker du bara på knappen på fjärrkontrollen. Capri har samma höga kvalitet som alla våra markiser. Ställningen finns i olika färger och väven ligger alltid skyddad inuti kassetten i inrullat läge.

  • Takmarkis /Pergolamarkis

  • Strängpressad aluminium

  • Lackerad konstruktion

  • Många färger att välja bland

  • Oändligt urval av vävar

 

RA20 Pergolamarkis privat

 

RA 20RA 20

RA20 är designad för att skydda uteplats eller balkong. Stativet är i aluminium och dukspänningen skapas genom frontprofilens tyngd. Frontprofilen kan enkelt spärras med låspinnar och dukspänningen kan därefter justeras ytterligare. Produkten kan levereras med skyddstak för duk och dukrör. Frontprofilen, även den i aluminium, löper styrd av sidoprofilerna och kan gå i princip ända ner mot marken. Duken täcker alltså inte bara takytan utan även frontdelen och ger på så sätt gott skydd mot väder och vind. Manövrering sker med vev eller motor

 

        Mer information Senator

 

En robust och samtidigt ovanligt smäcker markis som klarar de flesta väder. Konstruktionen är i aluminium med en kassettlåda som skyddar duken när den är inrullad. Senator manövreras med motor. Tillbehör som bärande stativ till sadelmontage, takplåt, hängrännor, stuprör samt gavlar ger ett komplett och flexibelt markissystem.

Manövrering: Motor.

Tillbehör: Vindsäkring, vattenrännor, stuprör, fasta gavlar.

Miljöinformation: Markisen är återvinningsbar med undantag för markisdduken samt några mindre detaljer som t. ex. rostfria skruvar och axlar. Markisduken avger vid förbränning hälsovådlig rök. 

Här kan du botanisera bland ett axplock av våra markiser, vi har över 500 sorters vävar till markiserna i butiken i en massa härliga färger och mönster från Sandatex, Dickson och Docril, klicka på länkarna nedan för att få mer inspiration eller kontakta oss för att låna prover.

 

inspiration1.jpg

markisvav.jpg

motoralternativ.jpg

markisvav.jpg

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)
Sun Proof