Rullgardiner

 

 

Vi erbjuder över 250 olika sorters vävar. Hårdvara finns i vit, silver och svart.

Manövrering sker antagligen med fjäder eller kulkedja går även att få med

automekanism, där gardinen fälls ner med kulkedja samt drages upp med fjäder

och hastighetsbroms kan även kompletteras med motor/fjärrkontroll om så önskas.

Nederdelen av gardinen kan antagligen avslutas med en fållkäpp som standard 

eller förses eller med en aluminiumprofil i vitt, svart eller silver.

 kan även förses med en 50 mm hög trädekorlist i 8 olika träslag. 

Väven går att få i del/halv/hel transparanta eller i helt mörkläggande, det finns också möjlighet till Screenväv. 

Klicka här för motorautomatik

*Färger återges inte exakt i tryckt form

  

   

 

Rullgardiner är och kommer alltid att vara ett effektivt solskydd. Rullgardiner är ursprungligen framtagna för just funktionens skull med full täckning av fönsterytor samtidigt som man enkelt får undan all textil med enkel manövrering. Idag har rullgardiner även kommit att fungera som dekorativ inredning, med ständigt aktuella vävkollektioner nya färger.

Rullgardinens egenskaper ligger främst i väven anser vi. Manövrerings- och fjädringsteknik kan skilja mellan våra rullgardiner, men det är i rullgardinsvävarna de sanna variationsmöjligheterna finns. Våra rullgardinsvävar finns att få ljusa med högt ljusinsläpp, dekorativa med mönsterdesign, men även mörkläggande för total fördunkling. Utifrån en kombination av dessa egenskaper har man skapat screenvävar som äger ljusavskärmande egenskaper.

Rullgardiner har även alltid använts som insynsskydd. Med rullgardiner som går nedifrån och upp så har man fortfarande möjligheten att reglera ljusinsläpp och utsikt.

 

Rullgardiner som Screen

Screenrullgardiner silar ljuset och är ofta en perfekt lösning för stora ytor och stora volymer där ljuset vill bibehållas i lokalen. Dessa screenvävar är även populära i utvändiga solskyddslösningar t ex i markisoletter, en sorts "markisrullgardin". Rullgardiner med screenväv kan fås med lätt diffusering, där ljusinsläppet är högt och utsikten bibehålls, till nästan total mörkläggning.

Dessa s k "tekniska vävar" går även att få med värmereflekterande baksida vid stora glasytor med mycket direkt solljus. Samtliga rullgardinsvävar har kompletta tekniska specifikationer för transmission, reflektion och absorption så att du som kund har fulla specifikationer på hur dina rullgardiner presterar.

Mörkläggningar

Mörkläggningar är rullgardinssystem designade för maximal fördunkling. Funktionellt har mörkläggningssystem ett huvudsyfte, soljus och dagsljus ska till största möjliga mån hejdas från att sippra in genom ett glasparti. Mörkläggningar inkluderar kåpor och kanaler dimensionerade efter systemmåtten. Kåporna ämnar till att täppa till ljusinsläpp uppe runt vävröret och kanalerna ska täcka ljusinsläppet på sidorna av den mörkläggande duken.

Allt som oftast levererar och installerar vi mörkläggningar till lokaler med någon funktion eller ändamål, såsom aulor, laboratorier eller mötesrum. Dimensionerna är ofta stora, med höga krav på vävkvalitet och exakt måttanpassning. Motorisering är inte ovanligt för ändamålsenliga lokaler.

Även i privata hem behövs det ibland bli riktigt mörkt som i sovrum eller filmrum. Till filmrummen kan vi även erbjuda filmdukar och varför inte en mindre ridå? Allt går självklart att få motoriserat för en perfekt filmupplevelse. 

Merida är en screen för avskärmning eller mörkläggning.


Merida har smidiga profiler och en kompakt design vilket gör att den är enkel att montera i alla typer av fönster. Screenväven är transparent och släpper igenom ljus och ger möjlighet att bevara den visuella kontakten med omgivningen. För total mörkläggning anpassas systemet med borstlister och mörkläggningsväv. Manövreras med band, växel, vevbox eller motor.

Manövrering
Merida H95 kan manövreras med dragband, vev eller motor.
Merida H125 manövreras med vev eller motor.
Motorn kan kompletteras med automatiska styrningar, t ex fjärrkontroll eller sol- och vindautomatik. Merida H125 kan seriekopplas upp till 9 m med tre enheter.

Montering
Monteras enkelt direkt på väggen i taket, fönsterkarmen eller i nisch.

Konstruktion
Merida är en screen för avskärmning eller mörkläggning - i princip en rullgardin i kassett där väven löper i fasta sidoskenor.

Komponenter
Plast- och stålmaterial är noga utvalda för långsiktig varaktighet.

Textilier
Vi har en bred kollektion med högkvalitativa screenvävar och mörkläggningsvävar.
Valet av material, vävteknik, färg och öppenhetsfaktor avgör dukens förmåga att filtrera solljuset.
Flera av våra vävar är Öko-tex och Greengard certifierade.

Mått
H95
Maximal bredd: 3 000 mm
Maximal höjd: 3 000 mm
Maximal yta: 9 m²

H125
Maximal bredd: 4 000 mm
Maximal höjd: 3 000 mm
Maximal yta: 12 m²        Mer information  

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)
Sun Proof